Tegenwoordig is een huidverzorgingsroutine die niets anders inhoudt dan reinigen en hydrateren een zeldzaamheid geworden. In het tijdperk van ‘productlagen’ is het niet ongebruikelijk om een ​​regime te hebben dat tien of meer stappen omvat. Maar de laatste tijd overspoelt een concept dat bekend staat als ‘huidvasten’ – dat het idee van meer producten terzijde schuift – de schoonheidswereld.

Wat is huidvasten en waar komt het concept vandaan?

Huidvasten is het idee dat als u een pauze neemt in uw normale huidverzorgingsroutine, de huid zich opnieuw kan kalibreren of resetten. Het idee wordt verondersteld enkele jaren geleden te zijn ontstaan ​​door een Japans bedrijf dat pleitte voor een pauze van huidverzorgingsproducten zoals vochtinbrengende crème om te voorkomen dat de huid gewend raakt aan producten en de huid in staat stelt om haar eigen oliën te produceren om de hydratatie te bevorderen. Er is geen echt wetenschappelijk bewijs om deze theorie te ondersteunen.

Hoe oefen je huidvasten?

“Huidvasten of huidminimalisme houdt in dat u de hoeveelheid producten die u in uw huidverzorgingsregime gebruikt, moet verminderen. Dit kan betekenen dat u een paar dagen geen make-up gebruikt, geen actuele huidverzorging gebruikt of eenvoudigweg wat u gebruikt terugbrengt op het naakte lichaam minimum.”

Is huidvasten voordelig?

In sommige gevallen kan het nuttig zijn. Hoewel het wetenschappelijke bewijs beperkt is om de theorie te ondersteunen dat u een pauze moet nemen in uw huidverzorgingsregime, als iemand de verkeerde huidverzorgingsproducten gebruikt voor hun huidtype, te veel huidverzorging gebruikt of gewoon te veel met hun huid doet kunnen de conditie van hun huid zelfs verergeren.

Wanneer is huidvasten geschikt?

Als uw huid van streek is door te veel krachtige behandelingen

Als zware make-up ervoor zorgt dat je uitbreekt