Stap # 1 / Bereid je voor

Om je prep echt vast te spijkeren, stelt Tracey ook voor om een ​​gespecialiseerde nagel scrub zoals Mavala’s Lightening Scrub te gebruiken om “onzuiverheden en dode huid van de nagel en zijn contour te exfoliëren, de nagelplaat glad te maken en nagelriemen te verzachten”.

Je zult er ook voor willen zorgen dat je je handen wat extra TLC geeft met een all-over scrub voordat je gaat smeren op een intensieve moisturizer.

Stap # 2 / Buff en vorm

Bij het vormgeven van de nagels raadt Tracey aan om een ​​hoogwaardig schuurpapier te gebruiken in lange, vloeiende bochten van links naar rechts.

“Vijl nooit heen en weer in een zaagbeweging, omdat dit de spijker, rafelranden verhit en schilfering bevordert”, legt Tracey uit.

“Gebruik bij het polijsten van de nagels alleen lichte, delicate bewegingen in één richting op de nagelplaat. Nagellak houdt beter vast op een glad oppervlak. Polijsten activeert ook de bloedcirculatie op het nagelbed, stimuleert de groei en bevordert de penetratie van behandelingsproducten.”

Stap # 3 / Paint

Vervolgens is het tijd om je nagellak te pakken – eerst met een nagelbehandeling.

De verfbeurt is zo goed als de foundation die u legt, dus een behandelingsproduct en een basislaag zijn verplicht voor een langdurige manicure.

Stap # 4 / Finish

Voor een ultra-glanzende look met een lange levensduur, eindig met een hoogglans topcoat. Tracey stelt ook voor om een ​​sneldrogende spray te gebruiken om vlekken te voorkomen.

“Wacht minimaal twee of drie minuten tussen elke laag. Een andere tip is om de topcoat om de dag opnieuw aan te brengen om de blijvende kracht van de manicure te verlengen”, zegt Tracey.