Hoe kunnen we online onze perfecte haarkleur selecteren?

Weet eerst wat uw natuurlijke schaduw is. “Het eindresultaat wordt bepaald door je natuurlijke haarkleur”, zegt Fraser, die voorstelt om een ​​haarkleur te kiezen die een of twee tinten lichter of donkerder is dan je natuurlijke tint. Houd er rekening mee als je al kleur in je haar hebt. ‘Dit kan het eindresultaat veranderen’, zegt Fraser.

Waar moeten we op letten bij het kopen van een thuiskleur?

‘Begrijp allereerst welk resultaat u zoekt, zodat u het juiste product selecteert’, zegt Fraser. Net als in de kapsalon variëren de kleuren thuis als het gaat om hoe lang ze meegaan. “Er zijn vier haarkleurgroepen: permanent, langdurig semi-permanent, semi-permanent en tijdelijk”, legt Fraser uit.

Misschien wil je experimenteren met leuke kleuren (denk aan roze en blauw) met een tijdelijke kleur, die maar één wasbeurt duurt. Of, als glans en glans meer je vibe is, is een semi-permanente kleur, die tussen de 5 en 20 wasbeurten aanhoudt, een goede optie. Als je eenmaal weet welke kleur je leuk vindt, kun je naar permanente kleuren gaan, die permanent zijn en bij de wortel moeten worden bijgewerkt wanneer je haar begint te groeien.

Hoe kunnen we onze DIY-haarkleur er professioneel uit laten zien?

Het loont om voorbereid te zijn, zegt Fraser. “Houd voor je kleurapplicatie een paar oude handdoeken bij de hand en draag een oud / geliefd T-shirt of overhemd met knopen voor het geval [druppels]”, adviseert Fraser. “Zorg er ook voor dat u alle benodigde componenten zoals handschoenen, bijsluiter, kam, clips, waterspray enz. Bij de hand heeft voordat u begint met aanbrengen.”

Je leest misschien niet de instructies op al je schoonheidsproducten, maar het is belangrijk om die folder in je kleurenset te halen. “Voor het beste kleurresultaat en een professionele afwerking, moet u zich laten leiden door de bijsluiter, aangezien voor sommige producten eerst wortels moeten worden gekleurd, terwijl anderen eerst halverwege lengtes en uiteinden aanbevelen”, adviseert Fraser.

Als je grijs bedekt, raadt Fraser aan om eerst op het witste gebied te beginnen. “Om een ​​gelijkmatige applicatie te verzekeren, deel je het haar in vier secties (zoals een heet kruisbroodje!) Van voor naar achter in het midden en van oor tot oor. Pas de kleur vervolgens sectie voor sectie toe om een ​​gelijkmatige dekking te garanderen, ”zegt ze.

Kunnen we highlights creëren met haarkleur thuis?

Zelfs als je een volle kop folies in je haar in de salon hebt gewerkt, zegt Fraser dat je de look thuis kunt nabootsen met een highlight- of ombre-kit. “Beide zullen in het begin ongeveer twee tinten lichter maken, dus het is een zacht en subtiel resultaat”, zegt Fraser. “Deze producten werken ook op zowel natuurlijk als gekleurd haar.”

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze kleur er goed uitziet?

 “Gekleurd haar vereist de verzorging van speciaal samengestelde shampoo’s, conditioners en behandelingen”, zegt Fraser. “Deze producten bevatten ingrediënten zoals UV-filters en vochtinbrengende middelen om vervaging te helpen voorkomen en de glans en kleur te behouden.”