Er is een dunne lijn tussen zonovergoten en door de zon beschadigd. Een beetje stranddartelen in de zomer kan je humeur en vitamine D-niveaus opheffen, maar helaas kan het ook je huid en haar wat slechter achterlaten voor slijtage. Door dit najaar je schoonheidsrituelen aan te passen, ben je binnen de kortste keren weer glad, zacht en bedauwd.

Lichaamzaligheid

Als uw ledematen er een beetje droog en schilferig uitzien, zal een goede exfoliatie en dagelijkse insmering van een voedende balsem de huid na de zomer helpen verzachten en hydrateren. Koop een lichaamsborstel met natuurlijke haren en werk het vijf minuten lang over je hele lichaam voordat je onder de douche stapt.

Weelderige lokken

Het valt niet te ontkennen dat verward strandhaar een nietje zomerlook is, maar in de herfst kunnen die zoute, zonovergoten lokken gaan lijken op een broze, vezelige puinhoop. Als je manen er na de zomer een beetje flauw uitzien, zet je dan in voor gewone maskers om het weer zacht en zijdeachtig te maken.

Gezicht redden

De tere huid van ons gezicht krijgt een pak slaag onder de hete zon, dus de herfst is een goed moment om wat schadecontrole te starten. Het introduceren van retinol in uw huidverzorgingsroutine ‘s avonds zal helpen bij het bestrijden van pigmentatieproblemen die zich in de zomer hebben ontwikkeld, evenals het bestrijden van fijne lijntjes en een groot aantal andere huidproblemen.