Gezichtsbehandelingen zijn een ontsnapping voor zowel huid als geest in de beste tijden; omhuld door verzwaarde dekens, een diepe reiniging, een masker of twee, en een massage garandeert een zalige stemming en bedauwde gloed. Maar met het leven zoals we het kennen (en elke kans om in onze favoriete spa of salon te boeken) in de wachtstand, kunnen onze stressniveaus onder vuur komen te liggen.

En dat is slecht nieuws voor de huid. Interne stress kan opduiken in de vorm van puistjes, gevoeligheid en textuur, en soms zal zelfs de meest samengestelde dagelijkse routine het niet redden.

“Het is belangrijk om een ​​dagelijkse thuiszorgroutine te hebben, net zoals onze tanden poetsen, maar we kunnen onze huid echt verbeteren door twee keer per week een gezichtsbehandeling thuis te gebruiken”, zegt Helen Robb Lacey, hoofd van het endota Wellness College.

Reinig (tweemaal!)

Zelfs bij thuiswerken is het belangrijk om de huid te ontdoen van overtollig talg en vervuiling met een dubbele reiniging. Begin met een olie- of balsemreiniger om hardnekkige make-up en SPF weg te smelten en volg daarna een melk-, gel- of schuimreiniger om de huid in balans te brengen. Om een ​​verstopte huid op te fleuren en te verfijnen, breng je voorzichtig een fijne fysieke exfoliator aan in kleine cirkelvormige bewegingen om dode huidcellen te verwijderen.

Bereid de huid voor met een toner

Terwijl de huid nog vochtig is, dep een toner in de huid met een wattenschijfje of vingertoppen. “Volgen met een toner zal de hydratatie en productabsorptie verhogen, wat betekent dat je minder van je serum en vochtinbrengende crème zult gebruiken, maar toch geweldige resultaten zult behalen”, zegt Helen Robb Lacey.

Masseer wallen en spanning weg

‘Onze huid heeft een goede bloedcirculatie en zuurstoftoevoer nodig om optimaal te kunnen functioneren’, zegt Robb Lacey. “Gebruik opwaartse bewegingen op het gezicht om de huid op te tillen en tegen de zwaartekracht in te gaan.” Vorm vervolgens de kaaklijn met lymfedrainagemassage en beweeg in buitenwaartse bewegingen met uw duim en wijsvinger. Om jukbeenderen die supermodelwaardig zijn uit te snijden, rolt u de wangen voorzichtig met opwaartse bewegingen en strijkt u met een vinger langs de jukbeenderen naar de oren. Als er te veel uren voor een scherm wenkbrauwen achterblijven, knijp dan langs de wenkbrauwen richting de slapen om de ogen op te tillen en te openen.

Leun achterover, ontspan en maskeer

Nu komt het makkelijke gedeelte – masseer een gezichtsmasker in de huid van haarlijn tot sleutelbeenderen en ga 15 minuten op de bank zitten.

Maskers op basis van klei of houtskool zijn het meest geschikt voor een vette en gecombineerde huid, zegt Robb Lacey, “omdat ze de poriën aantasten en overtollige oliën opdweilen”, terwijl crèmeformules hydratatie en dikke fijne lijntjes bieden.

Afwerking

Om hydratatie vast te houden en uw huidverzorging ‘s nachts te laten werken, sluit u af met een gericht serum, oogcrème en vochtinbrengende crème.