1. Minder consumptie en meer creativiteit. Ik kocht items die ik nodig had, bewaarde dingen met een diepere betekenis en doneerde dingen die ik in jaren niet had gebruikt. Ik voelde niet langer de behoefte om oppervlakkige dingen op televisie en sociale media te bekijken die starre stereotypen over succes, status en schoonheid bestendigden.

2. Betere relaties. De mensen in mijn leven die oppervlakkig en oppervlakkig waren, begonnen te vervagen. Dit waren het soort mensen dat onwetend zou zijn en een oordeel zou vellen over anderen op basis van wat ze droegen, waar ze woonden en in wat voor auto ze reden.

3. Minder schulden en meer spaargeld. Ik leefde niet langer van paycheque tot paycheque en had een overschot aan geld om nieuwe dingen uit te proberen, met verschillende groepen mensen om te gaan, toneelstukken en artiesten te bewonderen die ik bewonderde, cadeaus te kopen voor mensen waar ik om gaf, op avonturen te gaan en uitstapjes te plannen naar onbekend terrein.

4. Opzettelijk leven. Ik begon meer te mediteren, een dagboek bij te houden en na te denken over repetitieve patronen in mijn leven. Door je te concentreren op zelfverbetering, word je bewuster van je keuzes uit het verleden en kun je in de toekomst betere keuzes maken.

5. Vrijheid. Door mijn leefruimte op te ruimen voelde ik me onverwacht lichter. Ik voelde me minder angstig, gestrest en raar bevrijd. Ik ging langzaam maar zeker over van reactieve naar proactieve modus.

6. Optimisme en positiviteit. We willen altijd wat we niet kunnen hebben en op het moment dat we het hebben, daalt de waarde in onze ogen. De meeste mensen zijn ontevreden over constante vergelijking en het aanhoudende gevoel dat het gras aan de andere kant groener is.

7. Meer tijd en ruimte. Er werd geen tijd meer besteed aan zinloze activiteiten en mensen die niets wezenlijks schelen. Ik streefde uiteenlopende interesses na, zoals het lezen van intellectueel stimulerende boeken, natuurwandelingen maken, tennissen, inschrijven voor yogalessen, gezond koken en herinneringen maken met dierbaren.

8. Sterkere waarden. Je kunt niet altijd externe factoren beheersen, zoals hoeveel mensen je leuk vinden en wat ze van je denken, omdat mensen wispelturig kunnen zijn en kortstondige aandacht niet echt is. Je kunt niet altijd slagen als je risico’s neemt en buiten je comfortzone stapt.

9. Een nieuwe badass-houding. Als je niet meer zoveel geeft om wat andere mensen van je denken, verschuift je locus of control naar binnen in plaats van naar buiten. Je stopt met bezwijken voor onmiddellijke bevrediging en wordt verantwoordelijk voor je gedachten en gevoelens.