Tegenwoordig zijn er meer beroepen beschikbaar dan ooit. Hoewel iedereen de typische carrières kent, zoals arts, advocaat of een ander van het standaard type jobbeurs, zijn er veel unieke carrières die gepaard gaan met een interessante levensstijl. Niet iedereen was voorbestemd om het gebruikelijke pad te volgen. Als u geïnteresseerd bent in een andere levenswandel of als u van beroep wilt veranderen, vindt u hier enkele unieke banen met een levensstijl die verre van standaard is.

Nationaal Park Ranger

Voor degenen die van het buitenleven houden en met de natuur werken, is dit misschien de perfecte carrière. Hoewel veel mensen de iconische uniformen met de kenmerkende ranger-hoed herkennen, is de werkelijke dagelijkse levensstijl en taken van een ranger in het nationale park niet bepaald algemeen bekend. Om te beginnen wonen veel rangers in de parken waar ze werken voor langere tijd, vaak het hele seizoen.

Ze zijn er om bezoekers te begroeten en het park elke dag in de gaten te houden.

Pro Poker-speler

Hoewel er talloze films en referenties in de popcultuur zijn die ervoor zorgen dat de pokerprofessional er glamoureus uitziet, probeert het jongleren met deze chaotische levensstijl terwijl het hebben van een partner zeker zijn eigen uitdagingen biedt. Er kunnen veel ups en downs zijn als professionele pokerspeler, en dit kan zeker een stressvolle levensstijl zijn. Degenen die hebben besloten dit pad te bewandelen, zouden het echter niet voor de wereld veranderen.

Wat je niet in de films ziet, zijn de lange uren die je aan het grillen aan de pokertafels besteedt.

Ethische hackers / penetratietesters

 Een penetratietester of ethische hacker zijn carrières met een ongelooflijk brede reikwijdte. Nu zoveel van de wereld tegenwoordig afhankelijk is van software en beveiliging, is er echt geen doorsnee dag en zal elk contract waarschijnlijk heel anders en uniek zijn voor het bedrijf. Een pentester is iemand die hun uitzonderlijke kennis van computers en beveiliging gebruikt om de netwerken, apparatuur, software en apps van uw bedrijf te testen op kwetsbaarheden.

Ze proberen uw beveiliging te doorbreken om de gebreken te vinden voordat ze door criminelen worden uitgebuit.

Chocolatier

Als kinderen maar wisten dat ze konden opgroeien tot chocolatier, waarom werd ons dit niet op school geleerd? Deze fantastische carrière is perfect voor mensen met een zoetekauw, maar let ook niet op de moeite die daarbij komt kijken. Een dag uit het leven van een chocolatier begint ‘s morgens vroeg, zoals de meeste koks en culinaire professionals, en bereiden zich voor op de lange dag die voor ons ligt. Met zoveel verschillende soorten chocolade- en smaakcombinaties, kan er een aantal dingen zijn om je voor te bereiden op de creaties van de dag.

Chocolade helemaal zelf maken is een lang, tijdrovend proces dat temperen inhoudt.