Huur of hypotheken zijn vrijwel ieders grootste kostenpost en de meesten van ons hebben het gevoel dat ‘huur huur is en dat we er niets aan kunnen doen’. Maar er zijn wel dingen die je kunt doen om het huren of kopen van een woning iets goedkoper te maken. Deze stappen zijn alleen bedoeld voor mensen die serieus geld willen besparen en een goedkoper en eenvoudiger leven willen leiden. Ze zijn misschien niet gemakkelijk, maar ze zullen u geld besparen.

Neem een ​​huurder in.

Als uw huurovereenkomst het toelaat, neem dan een huurder in dienst. U kunt £ 7.500 per jaar belastingvrij verdienen in het kader van de regeling “kamer huren”. En u bespaart ook geld op rekeningen omdat ze allemaal worden gesplitst. Zorg ervoor dat u alles schriftelijk opneemt voor het geval er iets misgaat en volg altijd de veiligheidsmaatregelen. Als je je niet op je gemak voelt bij iemand, verhuur de kamer dan niet aan hem, het is jouw huis, dus het is jouw beslissing.

Verkleinen

Als je een hoop extra kamers hebt, maar geen extra geld, dan is inkrimping een goede optie voor jou. Als u bereid bent om naar een kleiner huis te verhuizen, kunt u duizenden euro’s per jaar besparen.

Actie

Sommige gebieden zijn goedkoper dan andere, en als de optie voor u beschikbaar is, ga dan naar een goedkoper gebied. Ik begrijp dat dit niet voor iedereen is vanwege werkverplichtingen, maar als je kunt, kan het je echt ten goede komen.

Huis Sit

Dit is niet echt geschikt als u huisdieren of kinderen heeft, maar als u dat niet doet, kunt u geen geld aan huur uitgeven en op een aantal prachtige plekken verblijven door aan huis te zitten. Je zult veel moeten bewegen, maar als dat je niet stoort, ga er dan voor.

Mobiele huizen

Met stijgende huurprijzen en het bezit van een huis, een droom voor de meeste mensen, zoeken steeds meer mensen naar alternatieve accommodatie om in te wonen.

Ga terug naar huis met je ouders.

Ik heb het beste voor het laatst bewaard. Ik weet dat het idee als een hel kan klinken, maar steeds meer volwassenen doen het. Sterker nog, een kwart van de volwassenen van 20-34 jaar is weer bij hun ouders ingetrokken! U bespaart hiermee geld, maar wees geen freeloader, betaal wat u verschuldigd bent en als ze u niets laten betalen, trek dan uw gewicht door klusjes in huis te doen