Leven in de moderne wereld wordt steeds gecompliceerder en veeleisender. Tegenwoordig moeten we niet alleen nadenken over de manieren om onszelf te redden en ons welzijn te beschermen, maar ook over de manieren waarop we onze planeet en het milieu moeten redden. Het antwoord ligt in de manier waarop we dagelijks met de kleinste dingen omgaan. En hoe minimalistischer we hierin zijn, des te beter zou onze impact zijn voor de samenleving die de afgelopen tijd enorme veranderingen heeft ondergaan.

Een van de voor de hand liggende manieren waarop onze wereld tegenwoordig is veranderd, is de introductie van internet en zijn rol als communicatiekanaal. Daar vind je allerlei soorten sociale media en datingsites. De laatste worden bijvoorbeeld op de volgende manier beschreven: chaturbate mobiele volledige info en zorgen voor een snellere en efficiëntere verbinding van zielen.

Hoewel internet in veel gevallen onze redder in nood is geworden, werd het ook de belangrijkste bron van frustratie en angst om het syndroom te missen. Laten we, om te zien hoe je met al deze uitdagingen om kunt gaan, het concept van digitaal minimalisme beschouwen en kijken hoe het in de echte wereld functioneert.

Minimalisme-gids voor digitale nomaden

Dus, als u behoort tot de groep mensen die het moeilijk vinden om te vertragen in de snelle wereld, vindt u hieronder onze toptips voor het leiden van een meer gebalanceerde levensstijl:

bereid uw werkruimte voor: uw desktop is tegenwoordig de belangrijkste werkplek. Daarom is het belangrijk om het schoon en beknopt te houden. U moet dus proberen alle onnodige bestanden en mappen te verwijderen die uw aandacht kunnen afleiden van de belangrijkste dingen;

Behandel e-mails als een afzonderlijke taak: tenzij er iets van extreem belang is, schakel de e-mailmeldingen volledig uit en geef jezelf twee keer per dag een apart tijdvak om deze te bekijken. Je kunt het zelfs drie keer per dag doen. Het belangrijkste bericht hier is om niet om de minuut naar je telefoonmeldingen of mailbox te kijken;

verwijder de onnodige sociale media: het heeft geen zin om alle beschikbare platforms te gebruiken. Bewaar alleen degene waar je van houdt. Als je hardcore wilt gaan, verwijder dan je profielen. Om minder extreem te zijn, probeer de meeste meldingen te deactiveren en een apart tijdslot toe te wijzen om deze te bekijken;

sla alle overtollige gegevens op in de cloudoplossing: uiteraard mag niet elk bestand dat u momenteel niet gebruikt, van de pc worden verwijderd. Het is echter nog steeds logisch om alleen de gebruikersgegevens daar te bewaren. Een mogelijke oplossing hiervoor zou kunnen zijn deze te uploaden naar de online gegevensopslag en daar op een passende manier te organiseren.

Al met al bepalen onze dagelijkse beslissingen een grote verscheidenheid aan zaken die er in de toekomst toe zullen doen. Het is echter ook vaak dat onze eigen acties en beslissingen ons leven aanzienlijk gemakkelijker en bewuster kunnen maken. Dus, als je klaar bent om een ​​verandering in je leven aan te brengen, spring dan op onze langzame trein van digitaal minimalisme.