Wat zijn de voordelen van een minimalistische levensstijl?

Om te beginnen zal uw thuisomgeving minder stressvol zijn. Er zal minder schoon en netjes te doen zijn, en als u streng bent in het niet kopen van dingen, tenzij u ze echt nodig heeft, zal uw bankrekening er ook anders uitzien en aanvoelen.

Hieronder volgen enkele voordelen van een minimalistische levensstijl:

1. Emotionele stabiliteit

Dit bevrijdende gevoel zul je ineens ervaren. Veel van de angsten zullen weg zijn en je zult een nieuwer en vrijer wezen worden.

2. Betere focus op de dingen die er echt toe doen

Je kunt nu meer tijd hebben om je te wijden aan die dromen en passies waarvan je intuïtie je blijft vertellen dat ze je leven een beter en gelukkiger leven zullen maken, maar waar je voorheen overbelaste leven niet in kon passen. Nu ben je vrij om dat boek te schrijven waar je altijd al van gedroomd hebt, reis naar plaatsen die je nieuwere perspectieven geven of werk voor goede doelen om je echt tot leven te laten komen.

3. Aanzienlijk verminderde stressniveaus

Alles wat veel van onze bezittingen voor ons doen, is om ons leven overdreven gestrest en ellendig te maken. Dit komt doordat bezittingen altijd aandacht en constante zorg willen. We zijn dus bezig met een eindeloze beweging van schoonmaken, herschikken, wassen, verbergen, voeden, onderhouden en zelfs aanbidden van te veel levenloze objecten of dieren. Op het moment dat je het opruimt, is veel van deze last verdwenen. Het maakt je tijd vrij om voldoende te kunnen rusten, genoeg te mediteren en voldoende te slapen.

4. Geldproblemen kunnen een ding van het verleden worden

Als je zo iemand bent die financieel onafhankelijk wil zijn, dan is het goed om minimaal te leven. Op deze manier zullen uw verbruik van nutsvoorzieningen en de daaruit voortvloeiende kosten dalen, zullen de reparatiekosten in dezelfde richting volgen en zullen uw totale kosten voor levensonderhoud beter beheersbaar worden. U kunt nu geld besparen en genieten van een leven zonder financiële zorgen.

5. Minimaal leven helpt je om je ware doel in het leven te ontdekken

Het leven moet meer in zich hebben dan het verwerven van zeer grote leefruimtes en het vullen met dingen die we nauwelijks gebruiken. Terwijl je je leven en geest ontlast en je ruimte verkleint, zul je tijd vinden om de ware zin van het leven te heroverwegen. Je zult ontdekken en gaan na wat je in de wereld heeft gebracht en de impact die je bent geboren om op je generatie te maken.

6. Vrijheid

Hoe minder je hebt, hoe minder stress je krijgt als je iets kwijtraakt. Met een minimalistische levensstijl kun je vrij zijn van schulden, gulzigheid en obsessie. Op het moment dat je precies begrijpt hoe weinig je nodig hebt om vrolijk te leven, word je niet langer lastig gevallen door de noodzaak om materiaal te hebben.

7. Geluk

Als je meer gelegenheid en tijd hebt om de dingen te zoeken waar je enthousiast over bent, dan zou je op dat moment echt gelukkig kunnen zijn. Langdurig geluk zit niet in materiaal dat erbij hoort. Met vriendelijkheid, vrijgevigheid en liefde ervaren we de beste voldoening in ons leven.

8. Rustiger, kalmere geest

Als we vasthouden aan materiële eigendom, creëren we stress omdat we constant bang zijn om deze dingen te verliezen. Door je leven minimaal te leiden, kun je je verbinding met deze dingen verliezen en uiteindelijk een vredige, kalme geest creëren.