Conventionele wijsheid leert ons dat kinderen en een ongerepte witte inrichting elkaar uitsluiten. Maar conventionele wijsheid kan verkeerd zijn. In sommige opzichten is wit een zeer praktische keuze voor een kinderkamer, omdat het ouders helpt een ruimte te creëren die met hun kind meegroeit.

Een praktische keuze

Frisse en eigentijdse, witte ruimtes zijn schoon, helder en gemakkelijk bij te werken. Voeg een dramatische accentkleur toe of verander je accessoires en je hebt een compleet nieuwe look. Een eenvoudige witte inrichting zorgt er ook voor dat kinderdagverblijven er minder rommelig uitzien, met een groot aantal zonden na het spelen.

Kunst vitrine

Met zijn minimalistische benadering, schone witte muren en moderne verlichtingsarmaturen, heeft deze verfijnde kinderkamer een chique, uptown-kunstgalerij-sfeer. Het stuk de weerstand? Een statement-making aquarel op muurschilderingformaat met een verfrissende uitbarsting van schokkend roze.

Wit lux

Deze zachtwitte babykamer kan niet mooier zijn! Rijke en luxueuze texturen zijn er in overvloed, en verfijnde accenten, zoals het spiegelende dressoir en de kristallen kroonluchter, helpen een kamer te creëren die geschikt is voor royalty’s. In plaats van hard of grimmig te zijn, creëren gedempte witte tinten een warme, uitnodigende sfeer die zowel rustgevend als mooi is.

Witgekalkte bossen

Deze mooie, lichte kinderkamer heeft een zoete, rustieke charme. Witgekalkt hout vervangt de traditionele lambrisering van donker hout en biedt een schone, heldere achtergrond voor tal van kleurrijke speeltjes. Pastelkleurige accenten geven een traditioneel mannelijke vrouwelijke uitstraling.

Klein en helder

Werken met een kleine kinderkamer? Als u zich aan een geheel wit palet houdt, kan uw kleine kinderkamer groter en helderder aanvoelen. Kleur absorbeert licht, maar frisse witte muren reflecteren het, waardoor een helder en luchtig effect ontstaat. Door de muren en accessoires monochroom te houden, vermindert u visuele onderbrekingen, waardoor een kleine ruimte ook veel groter lijkt.