Laat je stralen in de slaapkamer

Bijna elke decoratiestijl profiteert van een klein beetje bling – glanzende metallic kleuren die licht, glamour en een vleugje luxe toevoegen aan de slaapkamer. Zoals met de meeste sterke decoratieve elementen, gaat een klein beetje metaal een lange weg. Dus of je nu alleen een vleugje metaal wilt, of je wilt een hele muur van glans, deze tien slaapkamers laten je zien hoe je metaal goed kunt doen.

Gemengd metaalbehang

Als je behang op een accentmuur gaat gebruiken, kun je net zo goed de nadruk leggen op ‘accent’. Dit prachtige metallic behang bedekt een lichtzilveren basis met bladgoud van goud, brons en tinnen bladeren. Het is dramatisch, maar niet aanmatigend. Als je niet van gemengde metalen houdt, zijn er veel single-metal wallpapers beschikbaar die even mooi zijn.

Koperen bed

Wauw! Het ontwerp is misschien eenvoudig, maar het heldere koper van dit bed is een blikvanger. De koperen lade trekt en het bedlampje bindt de ruimte aan elkaar en geeft nog meer glans aan een kamer die eigenlijk heel eenvoudig is ingericht. De fuzzy witte hanglampen voegen een vleugje eigenzinnigheid toe, terwijl het glanzende dekbed een laatste vleugje bling is in een kamer die glamour en minimalisme prachtig combineert.

Gouden gordijnen

Deze op Marokko geïnspireerde slaapkamer heeft veel exotische charme, maar het zijn de metallic gouden gordijnen die het matgouden, sierlijk gesneden scherm aan het hoofdeinde van het bed omlijsten, waardoor het lijkt op de slaapvertrekken van een Marokkaanse prinses. Gouden gordijnen zijn misschien een beetje te veel voor de meeste slaapkamers, maar neutrale gordijnen met een metalen ontwerp zouden in elke kamer werken.

Messing bed

Een van de meest traditionele bedstijlen, met name in cottage-, land- of kustdecor, is een koperen bed. Hoewel dit warme metaal een tijdje uit de gratie raakte na de glimmende excessen van de jaren tachtig, is het weer helemaal terug. Als een koperen bed niet jouw stijl is, is het nog steeds heel gemakkelijk om dit veelzijdige metaal in je slaapkamer te verwerken – zoek naar fotolijsten, gordijnroeden of een zonnestraalspiegel.

Zilver hoofdeinde

Deze slaapkamer combineert moderne stijl met retro-glamour en laat zien hoe je zilver goed kunt gebruiken. Het extra grote getuft hoofdeinde, met zijn lichtzilveren bekleding die bij het bed past, is op zichzelf al luxueus genoeg, maar door het toevoegen van de zilveren spiegelende nachtkastjes, zilveren lampen en zilvergrijs behang, tilt deze slaapkamer glamour naar een geheel nieuw niveau .