Conventionele decoratiewijsheid heeft altijd gezegd dat elke kamer een vleugje zwart nodig heeft, maar tegenwoordig kiezen meer van ons zwart als een dominant kenmerk in elke kamer in huis – van de slaapkamer tot de badkamer tot de keuken en zelfs de kinderkamer. Hoewel zwart een sterke, neutrale basis is die op zichzelf staat, werkt het ook prachtig gecombineerd met vrijwel elke kleur. Hier zijn enkele van onze favoriete kleuren om te combineren met zwart.

Zwart en wit is het ultieme kleurenschema dat niet faalt, zo tijdloos als een zwart-witte dambordvloer, een gestreept kussen met zebra’s of een klassiek huis in Cape Cod-stijl. In deze dromerige, luchtige slaapkamer wordt dramatisch oversized door Dutch Masters geïnspireerd donker bloemenbehang gecombineerd met gauzy witte gordijnen en hout- en leeraccenten om het op te warmen. De sleutel tot het leefbaar maken van een zwart-witte kamer is patroon en textuur, zoals de vintage-geïnspireerde cementtegel met patroon op de vloeren van de moderne zwart-witte badkamer bovenop. En omdat decoreren, net als het leven, niet allemaal zwart en wit is, is grijs een voor de hand liggende derde kleurkeuze om aan de mix toe te voegen.

Zwart en geel is een levendige kleurencombinatie die krachtig en veelzijdig is, of u nu een lichte toets wilt toevoegen aan een serieuze zwart-witte badkamer.

Zwart en rood is een van die eeuwige kleurencombinaties die om de paar jaar herontdekt worden in huis- en modeontwerp terwijl ze nooit echt uit de mode raken.

Combineer zwart met bruintinten voor een verfijnde kijk op aardetinten neutrale kleuren. In deze moderne slaapkamer, zwarte lakens, nachtkastjes en grafische zwart-witte kunst aan de muur

Zwart en goud is een luxe kleurencombinatie die altijd werkt, of je nu goudkleurige kasttrekkers of kranen gebruikt in een zwarte keuken of een moderne badkamer ontwerpt.

Zwart en grijs is een klassieke combinatie die werkt als je in elke kamer een koele, sobere, rustgevende sfeer wilt creëren.