Navy, oranje en grijs

Het mooie van deze kleurencombinatie is hoe goed het de opwinding van oranje speelt tegen de sereniteit van marineblauw om een ​​slaapkamer te creëren die sterk is, maar niet overweldigend. De toevoeging van grijs in het gestoffeerde bed en de vloer draagt ​​bij aan de algehele rustige sfeer van deze mooie slaapkamer.

Een ander sterk punt van deze kamer is het bekwame gebruik van metallics en glas om glans toe te voegen en de kleine ruimte groter te laten lijken. Decoratieve wandspiegels, nachtkastjes van goud en glas en glazen bedlampjes voegen een vleugje glamour toe aan de kamer zonder een beetje plakkerigheid.

Goud, magenta en crème

Natuurlijk, een slaapkamer versierd met goud en crème met donkerhouten meubels ziet er goed uit, zelfs elegant. Maar voor veel mensen zou er iets ontbreken – dat kleine sprankje opwinding. Als u (of uw bedpartner) voor het grootste deel liever neutraal blijft, maar u zich een beetje verveelt in de veilige zone, is de oplossing eenvoudig: noteer deze slaapkamer en voeg een helder accent toe, zoals het plummy magenta hier getoond. Er is niet veel voor nodig – alleen heldere gordijnen, een deken en een kussen zijn voldoende. Merk op hoe de magenta accenten hier solide zijn, geen patroon. Dat is de sleutel om heldere kleuren toe te voegen aan een verder neutrale ruimte zonder de elegante sfeer te verliezen.

Groen, rood en bruin

Wauw! Je zou niet denken dat een kamer met zoveel bruin er zo helder uit zou kunnen zien, en toch werkt het op de een of andere manier prachtig. Dat komt omdat het diepe chocoladebruin de perfecte folie is voor de intense Kelly groene en kersenrode muren. Als je zo helder op je muren wilt gaan, gebruik dan een aardetoon of wit op het beddengoed en de meubels om sensorische overbelasting te voorkomen. Als je het idee van rode muren leuk vindt, maar niet zo’n intense tint, zou de look even goed werken met een zachte schuurrood, een verbrande roodachtige sinaasappel of een verzachte bordeauxrode tint.

Roze, oranje en wit

Hoewel roze en oranje een klassieke combinatie is voor de slaapkamer van een meisje, kan het, als het goed is gedaan, ook heel verfijnd zijn in de slaapkamer. De truc is om ten minste een van de kleuren enigszins gedempt te houden – hier is het de oranje kleur die iets naar de gele kant afwijkt – in plaats van te gaan met twee pure, neonheldere tinten. Als u uw sinaasappel liever puur houdt, dempt u het roze en kiest u een tint zalm of roze koraal. Voeg een royale portie wit toe om het palet van stroperige zoetheid te houden, en voor een vleugje verfijning maak je de look af met een paar zwarte accenten, zoals de lampenkappen hier.

Rood, Aqua en bruin

Hier is een mooie slaapkamer die nogal sereen aanvoelt, dankzij de waterige schaduw van aqua op de muren en het beddengoed, maar het een beetje opfleurt met het liberale gebruik van rood door de hele ruimte, evenals het vleugje olijfgroen op de gestreepte kussens en lakens. Hoewel rood over het algemeen een zeer stimulerende kleur is, is het hier niet overweldigend, omdat dezelfde stof de stoel en kussens bedekt. Hierdoor blijft het contrast beheerst en krijgt de ruimte een harmonieuze uitstraling. Dat is een goede tip om in gedachten te houden wanneer je een felle kleur als accent wilt gebruiken, maar toch een rustige sfeer wilt: beperk je felle kleur tot slechts één patroon in de hele kamer.