Als het gaat om het kiezen van “koele” kleuren of “warme” kleuren voor uw kamerontwerp, moet dit afhangen van de bedoeling van de kamer.

Het kleurenwiel

Het kleurenwiel in kleurentheorie is onderverdeeld in warme en koele kleuren. Aan de koele kant van het wiel zijn tinten groen, blauw en violet. Dit omvat heldergroen, blauwgroen, oceaanblauw, kobalt, evenals tinten paars en violet.

Koele en complementaire kleuren

Begin met een neutrale achtergrond: tinten wit, taupe, grijs of beige. Houd het aan de lichte kant.

Verf voor een slaapkamer de muren roomwit. Kleed het bed in romige neutrale tinten voor een vredig canvas en voeg kussens toe in zachtgeel en aubergine, met patronen of strepen van beide kleuren. Gooi wat stevige aubergine-worpen in voor een sterk accent. Of maak een sterk statement met een aubergine dekbedovertrek en shams, geaccentueerd met crème en een beetje lichtgeel in de kussens voor warmte.

Ga voor een monochroom coole sfeer door verschillende tinten van dezelfde kleur samen met een neutrale kleur te gebruiken. Verschillende blauwtinten die royaal worden gebruikt als accenten in een verder geheel witte kamer, zijn typisch koel. Het zorgt voor een rustige slaapkamer. Gebruik een palet van groenten voor een fris en prachtig bad dat tegen een witte tegel staat.